Kursholdere
 

Sebastiano Lombardo

Dr. Sebastiano Lombardo er partner og head of innovation i Ergo;ego AS. Han har vært innovasjonsleder i Norconsult og i AF Gruppen der han har hatt særlig fokus på anvendelse av kreativ metodikk i bygg og anleggsprosjekter. Lombardo har designet, ledet og gjennomført en rekke store og komplekse innovasjons- og strategiprosesser for organisasjoner i ulike bransjer (veg, jernbane, VA, bygg og eiendom, vannkraft, miljø, IT og aluminiumsindustri). Han har bygget opp og ledet opplæringsprogrammer innen  innovasjonsledelse i Norconsult og i AF Gruppen samt andre større organisasjoner (Norsk Hydro, IMDi).

Lombardo er utdannet sivilingeniør fra NTNU i 1998. Han har videreutdanning (Master of Management på Handelshøyskolen BI, i 2006) med fag innen prosjektledelse, cross cultural management og informasjonsledelse. I 2014 har Lombardo fullført sin doktorgrad ved Handelshøyskolen BI med en avhandling om ”Kunde – rådgiver interaksjon. Kilde til verdiskaping, kreativitet og strategi».

Lombardo er Adjunct Associate Professor ved Senter for byggenæring ved Handelshøyskolen BI, og har vært gjesteforeleser ved flere italienske universiteter (Torino, Palermo og Cagliari), hvor han underviser i ”Ledelse av kreative prosesser i ingeniørprosjekter”. Sebastiano er sertifisert instruktør innen Dr. Edward deBono’s Six Thinking Hats og Lateral Thinking metodene.

Johann Ørn Gudmundsson

Johann Ørn Gudmundsson driver rådgivingsselskapet Optimum som tilbyr rådgiving i digitalisering i BAE bransjen. Han har vært digitaliseringsleder i AF Gruppen og ledet VDC og BIM teamet i ÅF Consult i Norge. Han har vært involvert et av mest innovative byggeprosjekt i Norge, Bispevika og andre større bygg- og anleggsprosjekter (sykehus, rådhus, bolig, vei, jernbane og substasjoner).

Både interne utviklingsprosesser på konsern nivå og implementering av digitalprosesser i design- og byggefasen i flere prosjekter har gitt Gudmundsson en solid innsikt hvordan organisasjoner og prosjekter skal praktisere bruk av  ny teknologi og nye metoder. Gudmundsson har samarbeidet mye med teknologileverandører og involvert mange start-up selskaper i prosjekter, som har gitt han kunnskap til å vurdere behov og trender i bransjen. Gudmundsson har en praktisk tilnærming utfordringer men samtidig en ambisjon om radikal forbedring.

Gudmundsson er utdannet sivilingeniør fra DTU i 2010.