Det digitale byggeprosjektet som innovasjonsarena

Lær hvordan Byggherrer, Entreprenører og Rådgivere sammen kan håndtere morgendagens digitale prosesser

- 6 kurs for BAE-sektoren -

Velkommen!

I BAE-prosjekter, og i infrastrukturprosjekter generelt, kommer byggherrer, entreprenører, rådgivere, sluttbrukere, og andre samfunnsaktører sammen for å finne optimale løsninger som gir mest mulig verdi for brukerne, eller samfunnet generelt. Dette skjer i økende grad gjennom samhandling på tvers av fag, roller og organisasjoner. Stadig økende krav fra offentlig sektor om papirløse byggeplasser øker dessuten behovet for digitale løsninger innenfor planlegging og prosjektering. Maksimal utnyttelse av mulighetene innenfor digitaliseringen oppnås først når de ulike aktørene samhandler og deler informasjon og kunnskap.  

Gjennom felles innsats skal BAE-næringen være heldigitalisert innen 2025 (kilde:Digitalt veikart). Dette skal føre til en betydelig kostnadsreduksjon, halvering av byggetiden og klimautslippene sammenlignet med i dag.

Bli med på et skreddersydd opplæringsprogram for BAE-næringen 

Kompetanseutvikling er blant suksessfaktorene  for at næringen skal bli heldigitalisert. I vårt skreddersydde kompetanseprogram ser vi nærmere på aktuelle utfordringer og problemstillinger fra bransjen, og nye verktøy og perspektiver bringes inn. Kompetanseprogrammet er et samarbeid mellom Holte Academy og Sebastiano Lombardo fra Ergo;ego

Kursene som inngår i programmet tar for seg prosessene og beste praksis for effektiv samhandling mellom fag, roller og organisasjoner. Overordnede strategiske utfordringene i BAE prosjekter drøftes, og deltakerne vil få en verktøykasse for å designe og lede effektive samhandlingsprosesser innen prosjektplanlegging, prosjektering og anleggsgjennomføring. Verktøy og metoder som formidles kan brukes i både små og store BAE-prosjekter og kan også integreres i innkjøps- og salgsprosessen.

Digitale verktøy tvinger aktørene i BAE-næringen til å jobbe annerledes, (arbeidsprosessene endres), og det oppstår behov for å organisere og lede prosjektene på nye måter. Innovasjonsledelse handler om å utfordre gamle løsninger og fremtvinge nye. På mange måter finnes det paralleller mellom prosessledelse og innovasjonsledelse, men en viktig forskjell er at sistnevnte inkluderer kreativitet. Kreativitet er essensielt også i BAE-næringen. Det handler om å trene på og utvikle sine evner til å løse problemer. Som fagperson vil du gjennom kompetanseprogrammet få muligheten til å øke dine ferdigheter innen kreativ problemløsning innenfor ditt fagområde.
 

Hvem passer programmet for?
Kursene er skreddersydde for ingeniører og ledere i BAE-næringen som ønsker å få innsikt i ledelse av kreative prosesser i en tverrfaglig kontekst, og som ønsker å implementere en innovativ arbeidspraksis i deres prosjekter.

Målgrupper
Mellomledere i stab/funksjonærer, Prosjektledere (fra BH, ENT, ARK og RIx), Prosjekteringsledere,  Anleggsledere,  Innkjøpsansvarlige og Prosjekterende rådgivere.

Omfang
Programmet består av 6 kursmoduler som gjennomføres 2 ganger hvert år. Hvert kurs kan gjennomføres uavhengig av hverandre, og du som deltaker kan melde deg på ett eller flere kurs.

Første kurs i opplæringsprogrammet starter i mars 2019.



RIF og buildingSMART anbefaler sine medlemmer å delta på opplæringsprogrammet. Medlemmer får 20 % rabatt på kursprisen.

Kurskalender 2019 og kursbeskrivelser

Klikk på bildet for påmelding og mer informasjon om hvert enkelt kurs